Sunday, September 19, 2010

San Francisco (day 2)

Az Enterprise autokolcsonzonel kezdtuk a napot, hogy megerdeklodjuk az atadas reszleteit. Mivel vasarnap lesz a drop-off, a repteret ajanlottak, allitolag ott vasarnap is dolgoznak. Aztan kocsiba be, automata be, es a 80-as stradan mar viharoztunk befele a Bay Bridge-en, be egyenesen a belvarosba.

A Coit Tower-t neztuk meg elsore, ami a Telegraph Hill negyed tetejen magaslik messze az egebe. A kornyekrol remek a kilatas az Alcatraz-ra es a Golden Gate-re, az ido persze tovabbra sem kedvez, csak itt-ott, kibujik neha a nap, de nagyjabol minden kodbe burkolozik. Kesobb meg egy Zeppelint is megpillantottunk, ami ott korozott a varos folott, ok sem lathattak sokkal tobbet.

Mivel a Lombard Street a kozelben volt, ide is leugrottunk. Ez a hires utca, tulajdonkeppen egy zigzagos ut, ket fobb ut kozott, es ugy tunt, hogy aki kocsival erre jar, az itt mindenkepp le akar jonni rajta, hat mi sem voltunk kulonbek. Az utca tenyleg szep, rengeteg viraggal szegelyezve, de mivel egy tipikus turista celpont lett, a vegere a suru tomeg mar nagyon idegesito lett, mindenkinel ott log a fenykepezo gep, mindenki nyomul, mindenki kattogtat, es barhogyis szepitem, mi magunk is ugyanazt csinaltuk ;)

Lombard street utan atgurultunk a Linkoln Park-ba, ami a varos bal felso csucske (eszak-nyugati ;). Itt van egy hatalmas golf-palya rendszer, es rengeteg tura utvonal. Nagyon hangulatos itt setalni, nehol ralatni a Golden Gate-re (nem csak a hidra, hanem magara a szoros bejaratara - tulajdonkeppen a hid innen kapta a nevet) aztan felsetaltunk a California Palace of the Legion of Honor-ig ahol megneztuk az eppen hazasodo parokat, majd legurultunk a nyugati partra ahol megneztuk a szorfosoket, a kutyasokat, a turistakat meg a lazazokat, dobbenet jo kornyek ez is. A Height utcat, ami tulajdonkeppen hippi negyed a vegere hagytuk. Valahol a kornyeken leraktuk az autot elintultunk a Golden Gate Park fele. A Haight street kicsit a London-i Camden-re emlekeztetett, csak itt annyira nem hemzsegtek a turistak, igy joval elhetobbnek, joval valodibbnak tunt, ha lehet ilyet mondani. A rengeteg butik, tetko szalon es kocsma kozott, valahol az utca vegen (vagy elejen) rabukkantunk egy hatalmas, hangar meretu zenei cd, bakelit es dvd boltra. Ha itt valami nem talalhato meg, az valoszinuleg nem is letezik. Aztan ugyanott visszasetaltunk az autoig, es leneztunk a Downtown-ba, megvenni az eddig halogatott Apple termekeket (egy iPad, egy tok hozza meg egy shell a notebookhoz).

Hazafele mar szinte rutinosan kozlekedtem, bar a kod a sav valtasoknal bekavart, megis sikerult haza erni. Felbontottuk a Sierra Nevada-i Pale Ale sorunket, es egy zacsko nachos tarsasagaban kellemesen tehenkedunk a legalabb 3 szemelyes king-size agyunkon.


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Post a Comment