Wednesday, September 8, 2010

Last days in NYC

Nos, hol is maradtunk el? Mar nem is tudom... talan az utolso New York-i napunknal, ami kisse zurosre sikeredett. A reggel jol indult, lent a konyhaban osszeismerkedtunk egy Hollywood-i szinesszel, aki Aniko szerint kicsit Jim Carrey-re hajazott, vicces figura volt, aztan mikor megtudta hogy LA-ba tartunk, adott par jo tippet es megprobalt segiteni a szallas foglalasban. A faszinak valami oruletes szovege volt, felhivott par szallodat amit kineztunk, es megprobalta lealkudni az arakat. A vegen persze meg gondolkodora fogtuk, mert a kornyek amit kinezett, valahol nyugat Hollywood-ban (ami elmondasa szerint tele van melegekkel, viszont bohem es muveszi) meglehetosen borsos arakat kinalt. A fickot Charly-nak hivtak, megadta a szamat es azzal bucsuzott, hogy amenyiben meg hetfo este LA-ben leszunk, csorogjunk ra ha van kedvunk meginni vele egy sort. (mint kesobb kiderult, 2 extra New York-i nap miatt, nem jott haza hetfon, igy sajnos buktuk a Charlie-s ejszakat). A szallasfoglalas aztan nem lett tul gordulekeny. Egy Jolly Roger nevu hotelben foglaltam le telefonon a szobat, valahol egy 5-ik sugar uti plaza klotyoja elott (ott talaltunk mukodo ermes telefont). Mint utolag kiderult, nagyjabol fele annyiert is tudtunk volna lakni a Cienega Hotelben, kozel a Sunset Boulevard-hoz. A JR viszont kozel volt Venice Beach-hez, meg kb. 5 utcanyira attol a bungalotol, ahol Toki lakott, a Cohen testverek Nagy Lebowskijaban. (Los Angeles termeszetesen tele van film forgatasi helyszinekkel).

Utolso New Yorki estenken tettunk egy kiados setat a Central Park-ban, a deli reszetol egesz a Jaquline Kennedy Resevoir deli reszeig. Mire visszaertunk, teljesen besotetedett, egy kis to koruli osveny labirintusban mar majdnem eltevedtunk, aztan persze sikerult megtalalni a hidat ami vissza vitt a jardahoz. Nap kozben meg tettunk egy utolso kiterot Brooklyn Heights-ba, at az Atlantic Avenue-n keresztul, megneztuk a parkot, meg odaat Manhattan-t az ejszakai fenyekben, aztan busszal haza, kis setaval East Village-en keresztul. Lefekves elott meg bedobtunk par sort a teton, es bele egettuk a retinankba a tolunk ejszakra fekvo uzleti negyed fenyeit.

Reggel kisse megkesve indultunk a repterre. A hazunk elott gyulekeztek a Pokol Angyalai (a klub epp a szomszed kapuban van, egesz este buliztak a nehez fiúk, de reggel 8-kor mar pattantak a motorra es huztak tovabb). Egy kepet azert sikerult elcsipnem a rengeteg Harley-rol, ami ott parkolt az utcaban. Kicsit feljebb egy faszi a szorf deszkajat igazgatta fel a kocsijara, mi meg szomoruan huztuk a borondjeinket, egeszen a JFK-ig, ahol szukosen ugyan, de sikerult elerni a Los Angeles-i jaratunkat.

No comments:

Post a Comment