Friday, September 3, 2010

Chelsea & Brooklyn Heights

Keso delelott indultunk el megkeresni a West Village-i Crumpler boltot. Nagyon hangulatos a nyugati resz is, szinten laza es regies. Sikerult is akviralni egy taskat, es ezzel azt hiszem mindent megvettem, amit nagyjabol beterveztem.

Tovabb indulva, belebotlottunk a Chelsea negyedbe, benne tobbek kozt a hangulatos Chelsea Matket-el es a felujitott, parkositott ex-vasuttal, ahol jelenleg fuves setanyon lehet egy szintel az utcak folott vegig setalni jo par utcanyit ejszak-del iranyba, vagy forditva. Aztan konnyeden bukkantunk ra a hires Chelsea Hotel-re, ami sok amerikai hiresseg lakhelye volt, jelenleg is itt ulunk a hotel haljaban es tervezgetjuk hova tovabb. Amugy a hotel meglehetosen extravagans a kovacsolt vas erkelyekkel es sotetvoros teglaival, tokeletesen tukrozve az olykor zuros multjat es hirnevet.

Kesobb, teljesen veletlenul, rabukkantunk a Madison Square Garden-re. Be lehet menni a bejaratig, ahol a falakon rengeteg foto talalhato az itteni tortenelmi esemenyekrol (Ali - Fraser meccs, Elvis koncert, Lennon koncert, de meg Papa latogatas is, hogy csak egy par dolgot emlitsek). Tulajdonkeppen a zsido negyedben kerestuk a B&H uzletet, ami allitolag foto-video kanaan, de sajnos mire oda ertunk, mar bezartak. Aztan a patinas Grand Central-on keresztul kijutottunk a Chrysler Epulet ele, ami nem latogathato, de az aljabol is sikerult par jo kepet osszehozni.

Este leugrottunk a Brooklyn Heights reszre, ami a Hudson folyo tulpartjan fekszik, es ahonnan remek kilatas van Manhatten deli reszere. Leultunk a parkba es bamultuk a fenyeket, kozben azon gondolkodtunk hol forgathatta Woody Allan a Manhattan egyik jelenetet, ami valahol a Brooklyn hid labanal jatszodott (szerintem).

Sikerult betartani elso esti igeretunket, es beultunk egy tapas barba valahol a 2-ik sugarut es a 6-ik utca keresztezodesenel. Remek kaja volt, melle toltunk 2 mojitot - Aniko kellemesen becsiccsentett -, aztan az egyik toroknel (vagy indiainal) vettunk meg egy 6-os box limeos sort es felultunk a tetore iszogatni. Tovabbra is remek ido van, labak az asztalon, jobb kezunkben sor, Manhattan meg elottunk, sajnos mar csak ket napig. Vasarnap irany California...

No comments:

Post a Comment