Saturday, September 18, 2010

HWY 1 (day 3) & San Francisco

Mire csorgott reggel az orank, a ket olasz csaj mar elment. A kis recepcion osszefutottunk Sparrow-al, a magyarorszagrol szarmazo hazigazdankal, es a tegnap megbeszeltek alapjan, kiprobalhattuk a 'hot thub'-ot, ami egy 4 ferohelyes kis medence, tele forro vizzel, es az egesz kint van a szabadban, a szikla tetejen, remek kilatassal az oceanra. Nagyon hangulatos volt ott azni, es nezni a fokakat meg a siralyokat. Ezt a latvanyt is bele egettuk a retinankba meg a memoria kartyakba, aztan osszekaptuk magunkat, elbucsuztunk vendeglatoinktol (Pigeon Point Rocks!) es tovabb indultunk, de meg nem San Franciscoba, hanem le delre, megnezni a fokak piheno helyet Año Nuevo-ban, a Cove beach mellett. A tura 2 - 2.5 merfold, de mi megneztuk a szorfosoket is. Jol birhatjak a sracok a hideget (neopremben), mert lazan szorfozgettek a hatalmas hullamok kozott. Paran jottek, paran vacogva mentek, mi meg csak pislogtunk meg fotoztuk a tajat. A North Point kilato helyen aztan egy onkentes par fogadott, kozuluk a szimpatikus osz szakallu szakerto meselt par szot a fokakrol, aztan jol megbeszeltuk az utazas nagy dolgait, tobbekkozt adott par jo tippet San Francisco-hoz (az Alcatraz-t o is nagyon ajanlotta) aztan visszamentunk a kocsihoz, betoltuk a ket megmaradt barackot es elindultunk San Francisco fele.

Az 1-es uton, gyakorlatilag egy ora autozas utan, mar elertuk a varos hatarait. Az autopalyak hirtelen szelesedni kezdtek (egy adott pillanatban asszem 9 savot szamoltam), megjelentek a foluljarok, az aluljarok, es az egesz utrendszer egy kusza, tekeredo spagetti rengetegnek tunt. A Navigon viszont, velem egyutt, kiallta a probat, ez is remek alkalmazasnak bizonyult. A Bay Bridge-en keresztul eljutottunk Berkeley-be, aztan El Cerrito-ba, es a palya mellett, megtalaltuk a Super8-as motelunket. A szoba nagy, az agy hatalmas, minden ahogy megszoktuk amerikaban.

Kis pihenes utan, gondoltuk megnezzuk a Golden Gate-et, kocsiba szalltunk, belottuk a celpontot, es elindultunk. Ketszeresen is megszivtuk, hogy a Golden Gate-en keresztul vezeto utat valasztottuk, mert mindket hid-szakasz fizetos, igy bejutni a varosba 5+6 dollarba kerult, de legalabb elmondhatjuk, hogy atszeltuk a vilag egyik leghiresebb hidjat.

De mivel a Golden Gate Friscoi-i oldalan voltunk, lehajtottunk a dokkokhoz, megnezni a kilatast. Az ido viszont nem az igazi. Cseszettnagy kod van, a hid latvanya igy is magasztos, de egy szikrazo napsuteses nappal egy fokkal boldogabbak lennenk. Csinaltunk par kepet, a tavolban atneztunk az Alcatraz-ra, megneztem magamnak a futokat, aztan tovabb alltunk a Downtown, azaz a kozpontba.

A kozponti resz - downtown - elegge lepattant, van par hajlektalan is az utcan, de ettol fuggetlenul hangulatos. A parkolas horror aron van (vagy flat 20$ folott kezdodik, vagy minden megkezdett 20 perc 2.5$ - asszem dragabb mint Monaco, pedig ott sem volt olcso)

A parkolo kozeleben talaltunk egy szimpi kajaldat. Toltunk egy Cezar + leves combo-t es nem bantuk meg. Aztan nagyjabol mar beesteledett, es csak a California utcan caflattunk a Notre Dame-ig, es bevasaroltunk par joghurtot meg epret.

A haza ut El Cerrito-ban es a sotetben eleg stresszes volt, de mar kezdem kiismerni a stradakat (legalabbis a haza vezetoket).


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Post a Comment