Friday, September 17, 2010

HWY 1 (day 2)

Reggel koran keltunk. Elhataroztuk hogy kiprobaljuk az amerikai reggelit, es miutan kijelentkeztunk a motelbol, atpattantunk a szomszedos Denny's-be, egy tipikus amcsi csaladi etterem-lanc, avagy getto-franchise. En egy 2 dollaros sajtos quesadillast rendeltem, Aniko meg egy jalopeno-s sonkas rantottat. Hoztak kavet, tejet, es a vegere dobbenetesen jollaktunk. Ezek utan azon filoztunk, hogy birjak az amerikaiak a brunch-ot (breakfast+lunch), mert en mar desszertet sem birtam volna enni, nem hogy meg egy ebedet...

Kocsiba szalltunk, es eszaknak indultunk, tovabb az 1-es uton. A szomszedos Santa Cruz-ig jutottunk, ahol megneztuk a tengerbiologiai kutato intezet muzeumat. A muzeum elott ki van allitva egy hatalmas kek-balna csontvaz. Allitolag csak 10 ilyen van a vilagon, mert a kek-balnak a mely vizekben elnek, vedett faj, es nagyon ritkan veti oket partra a sors, mint peldaul ezt a peldanyt, amit valamikor a 70-es evekben talaltak a kornyeki partokon. Egy turavezetovel bejartuk a latogathato reszeket, es megtudtuk, hogy itt foleg a delfinek metabolizmusat kutatjak. Ha jol ertettem jelenleg 2 delfinel dolgoznak, ezeket lattuk is, egy elkulonitett medenceben.

A nap tovabbi reszeben, ugy dontottunk, ha mar California, akkor nezzunk el a Szilikon Volgy-be. San Jose kozeleben, Cupertino-ban meglatogattuk "Az Anyamhajot", azaz az Apple szekhazat. Elmeny volt itt setalni. A bolt ami itt van viszont nem kinal tul nagy valasztekot, de talaltam egy jo autos tartot a telefonhoz, igy a gps-t hasznalva, nem kell tobbe a muszerfalon egyensulyozni az iPhone-al.

Vegul visszatertunk nyugatra, egesz Half Moon Bay-ig, ami egy kis varos, kozvetlen a parton. A varos szelen talaltunk egy kerti szobor muhelyt, ami ugyan zarva volt, de az ut szelen rengeteg fem dinoszaurusz es egyeb allat volt kiallitva, fembol, kobol faragva. Mivel hatalmas kod volt, csinaltunk par hangulatos kepet a szobrok kozott.

Half Moon Bay-ben szallt rank az este es meg nem volt szallasunk. A kornyeken csak draga helyek voltak, ezert ugy dontottunk, hogy az utikonyvben ajanlott Pigeon Point-i hostelt celozzuk meg, es a nagy kodbe, 40 perc vezetes utan meg is talaltuk. A hostel tulajdonkeppen egy vilagito torony kozvetlen szomszedsagaban van (allitolag a lagmagasabb Californiaban). A kornyeken nincs semmi, csak az ocean, es ez a kis felsziget, amin ez az egesz kis epitmeny talalhato. Nekem baromira bejott, es mint kiderult, a recepcios no magyar, pontosabban a szulei 56-ban disszidaltak, es o mar kanadaban szuletett es nott fel, de egesz jol beszel magyarul. Ugyan kozos halonk van (ket olasz csaj van meg a szobaban) csak egy szemelyre fizettunk (28$). Nagyon jo fej volt a magyar-kanadai hazigazda!!

Ugyan meg nappal nem lattuk a helyet, ilyen laza, fiatalos, szorfos helynek igerkezik, pazar kilatassal az oceanra, es reggelre meg egy hot-thub-ot is bekeszitenek nekunk (ez valami kis forro medence lehet, ami kint van a szabadban - mondanom sem kell: kilatassal az oceanra -, es szerintem alternativ szauna kent mukodik, de majd holnap kiderul. Most meg olvasgatunk meg szaritkozunk a hangulatos nappaliban.


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Post a Comment