Thursday, September 2, 2010

Csutortok

A tegnapi nap tobb szempontbol is emlekezetes marad. Egyreszt az Apple "keynote" miatt, masreszt a Central Park-ban elkovetett 5km futasom miatt. Ez utobbi aktivitas kozben hataroztam el, hogy "sosem fogom feladni". Ezt a feliratot olvastam egy ficko polojan, aki lazan elszaguldott melletem, pedig pokoli meleg es paras volt a levego. Futas utan hazaslattyogtunk, reszben gyalog, reszben metroval.

De nem meseltem meg a nap jelentos reszerol. Delelott bejartuk China Town-t es Little Italy-t. Hong Kong utan China Town kisse nevetsges, de volt egy ket jo momentum, pld. a furcsa keleti tarsas jatekot jatszo oregek a Columbusz parkban. Aztan a Soho kovetkezett, a remek kis boltokkal es kavezokkal. A Crumplers bolt kicsit fogszabalyzos volt, csekely kinalattal, sajnos nem talaltam kedvemre valo taskat. Egy 501-es Levis viszont becsuszott, az jol esett :)

Delutan a Guggenheim muzeumba latogattunk. A Wright tervezte epulet kivul belul igen erdekes (spiral temajat feldolgozo remek). Az oreg allitolag tul alacsonyra tervezte a szinteket, es mikor szoltak neki, hogy eggyik masik kep nem fog beferni, egyszeruen csak azt valaszolta hogy "vagjak kette", laza nem? ;)

Egy szo mint szaz, a felso szinteken posztmodern (az mi is?) fotok es video installaciok tomkelege van, amiket en nem ertek, es nemis akarok mar megerteni, a galeriakban viszont van par remek Kandinski es Picasso. Mint megtudtuk nem minden, a muzeum tulajdonaban levo kep, van kiallitva (nem is ferne ki, mert a muzeum onmagaban eleg kicsi) hanem idoszakos jelleggel cserelgetik a kepeket.

Location:E 3rd St,New York,United States

No comments:

Post a Comment